Mit tanulunk? A tanfolyam részenként több mint hobbi szintű ismeretet nyújt. Az alapismeretektől eljutunk a saját készítésű új könyvig, valamint javítunk és újrakötünk használt könyvet. Majd a megszerzett ismereteinket bővítjük a klasszikus-és speciális kötési technikákkal, illetve kreatív módok és anyagok használatával.

A tanfolyam sikeres elvégzését a jelöltek vizsgadarab elkészítésével zárják. Sikeres vizsgamunka teljesítése után OKLEVELET kapnak.

Hogyan tanulunk? Mindig előre megbeszéljük mi a feladat, átnézzük az elméleti részt, majd a gyakorlati részét is megbeszéljük. Az egyes feladatok lépésenként és egymásra épülve tartalmazzák a szakmai elméleti és gyakorlati tudás megszerzéséhez szükséges tananyagot, amit a személyes megbeszélés mellett videó formában bármikor, többször meg tudsz nézni és vele párhuzamosan elkészíteni a gyakorlati feladatot. Nagy előnye, hogy Te osztod be az idődet és a tanulás intenzitásodat. A visszanézhető videó anyagok nagyon nagy segítséget nyújtanak. Amikor kész vagy az adott feladattal, általad választott időpontban konzultálunk, ahol az elkészült gyakorlati feladatot átnézzük, vagy együtt megcsináljuk, befejezzük. Ezt követően kezdheted a következő feladatot. Személyes gyakorlati foglalkozásra is van lehetőség, választásod és megbeszélés szerint.

Távoktatás vs. Youtube?

Ha ugyan úgy videókból tanulunk, mennyivel több ez a tanfolyam, mint a YouTube és egyéb videók? A világhálón keringő és elérhető videók nagy része (tisztelet a kivétellel) DIY videó, azaz nem helyes szakmailag. Azon kívül pedig mindig hiányozni fog a szakmai kontroll és támogatás, amit a tanfolyamon megkapsz. A videó önmagában nem szól vissza, hogy ezt most rosszul csinálod, csináltad és nem magyarázza el a hiba okát, nem beszéli meg hogyan kell helyesen, nem mutatja meg neked, hogy készítsük el jól!

Mentorálás
A feladatokat előre egyeztetjük, megbeszéljük az elmélet és gyakorlati részét. Ha bármikor, bármilyen kérdésed van keress, jelezd és azonnal megnézzük. A feladat elkészítését ellenőrizzük, ha kell átnézzük mit kell javítani, gyakorolni vagy megismételni. Illetve sikeres feladat után máris nézzük a következőt.

VM – Virtuális Műhely
Előre meghirdetett időpontokban a Virtuális Műhelyben találkozhatsz a csoport tagokkal, megismerheted munkáikat, bemutathatod a saját alkotásaidat, hasznos információkat cserélhettek és online közös együtt alkotásra van lehetőség. Ekkor élőben készítünk együtt feladatokat vagy előre megbeszélt kötészeti elemeket. Illetve vendég mesterektől, előadóktól is tanulhatsz, vehetsz részt bemutatókon.

Facebook csoport
A VM mellett a zárt, szakmai facebook csoportba is meghívást és felvételt kapsz. Ahol többi inas-, mesterinas csoporttársakkal megoszthatod eredményeidet, információkat adhatsz és kapsz. Aktív, hasznos közösségünk.

Szakmai-és szabadidős programokat is szervezünk (nyomdák, műhelyek, exkluzív könyvtár látogatás, stb.).

Mire lesz szükségem az elméleti részhez?
A start megbeszélést követően hozzáférést kapsz az aktuális témakörhöz. Itt találod meg az oktató videókat, prezentációkat, egyéb anyagokat, információkat. Virtuális interaktív távoktatás rendszerben kommunikálunk, tanulunk. Ezt megteheted számítógéppel, laptoppal, tablettel vagy esetleg mobillal is, amihez Google Meet-et használjuk. Technikai felszereltség vagy tudás nem kell több, mint amikor videó beszélgetést használsz.

Mit kell beszereznem a gyakorlati részhez?
Alapvető módon a gyakorlati rész technikai igénye arra alapul, hogy senkinek nincs otthon felszerelt könyvkötő műhelye és nem is feltétlen szeretne több százezer vagy millió (nem túlzok) forintért alap eszközöket vásárolni. Ezért olyan szerszámokat, eszközöket használunk, melyek könnyen és relatív olcsón beszerezhetőek a sarki barkácsboltban, vagy már van is otthon. Az alapanyagok nagy része szaküzletben vásárolható meg, kis része pedig általános papír vagy kreatív boltokban.

A szükséges eszközökről és anyagokról, valamint beszerzési helyekről listát adok.

 

KÖNYVKÖTŐ TANFOLYAM:

INAS (ALAP) TANFOLYAM:

– Kötészetben használt anyagok, papírméretek.
– Ragasztó készítés.
– Papírkezelés, szálirány, hajtogatás, ívkészítés, kenés.
– Szerszámok, eszközök, és balesetvédelem.
– Könyv részei.
– Előzék típusok, előzék készítés.
– Könyvtest készítés: fűzött könyv és ragasztókötött könyv.
– Használt könyvek szétszedése, javítás.
– Vágás!
– Könyvtest befejezés: gömbölyítés, jelzőszalag, oromszegő, sapkázás, hüvelyezés.
– Borító típusok.
– Méretezés, anyagszabás.
– Keménytábla készítés: 1/1-és 1/2 vásznas.
– Könyvtábla beültetés, alap díszítés.
– Könyv befejezés: beakasztás, tisztázás.

Tanfolyam díja: 45.000.-Ft

 

MESTERINAS (HALADÓ) TANFOLYAM:

– Félkemény kötések.
– Alternatív borító készítés.
– Táblakészítés (hamis betáblázással).
– Pilinckás kötés.
– Párnás tábla.
– Hamis bordás tábla
– Betáblázott kötés.
– Bőrök, bőrkötések.

Tanfolyam díja: 45.000.-Ft

KÖNYVKÖTŐ TANFOLYAM (ALAP+HALADÓ) – OKLEVÉL

Tanfolyam díja: 80.000.-Ft

 

 

KÖNYVKÖTŐ NEMZETKÖZI BIZONYÍTVÁNY:

Lehetőség van az alapképzést (ALAP+HALADÓ) követően kiegészíteni emeltszintű elméleti képzéssel, nyomdai-és kötészeti gyakorlattal. Sikeres írásbeli-, szóbeli-és gyakorlati vizsgát követően nemzetközi könyvkötő bizonyítványt szerez a hallgató.

Díja: 180.000.-Ft

 

Jelentkezni a REGISZTRÁCIÓ oldalon kiválasztott és megvásárolt tanfolyammal lehet. A díj beérkezést követően egyeztetem veled az első START megbeszélés meeting időpontját, ahol bemutatkozunk és megbeszéljük a teendőket, a tanulás módját és folyamatát valamint a szükséges eszközöket és anyagokat. Majd bele is kezdünk az elméleti rész tanulásába és gyakorlati feladatok elkészítésébe!

Amennyiben előzetes kérdésed van, keress email-ben vagy telefonon.

A tanfolyamok minden elemére a változtatás jogát fenntartom!

Szeretettel várlak!