ÁSZF - Általános Szerződési Feltételek

Érvényes: 2021.02.01-tól

1. Általános Szerződési Feltételek hatálya

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: “ÁSZF”) a KOOSKONYV – KOÓS CSABA EV:, a www.kooskonyv.hu online megrendelő rendszerrel kapcsolatban az ügyféllel kötött valamennyi szerződésre érvényesek.

Az ügyfél cselekvő képességeiben nem korlátozott természetes személy, jogi személyiségű vállalkozás, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, közintézmény.

2. Az ÁSZF elfogadása

Az ügyfél regisztrációjával és megrendeléseivel elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, és a regisztráció és megrendelés leadásával együtt nyilatkozik a feltételek megismeréséről, egyetértéséről, elfogadásáról és betartásáról.

3. A szerződés megkötése

3.1. www.kooskonyv.hu weboldal

A weboldalon található termékek, szolgáltatások megjelenése nem minősül jogi értelemben vett kötelező érvényű ajánlatnak, csupán kötetlen tájékozódást nyújt az ügyfélnek. Jogi értelemben vett kötelező érvényű ajánlattá az ügyfél általi megrendeléssel válik. A megrendelés átvételének visszaigazolása a megrendelés elfogadásával együtt automatikus válasz e-mailen keresztül azonnal megtörténik. Ezzel a visszaigazoló e-maillel jön létre a vásárlási szerződés.

3.2. A megrendelés folyamata

A KOOSKONYV termékei, szolgáltatásai, ajánlatai, árak, (www.kooskonyv.hu online megrendelő rendszer) regisztrált ügyfeleink számára jelenik meg teljes körűen „Belépés”-t követően. Áttekintése után kiválasztva a megrendelendő terméket/szolgáltatást az ügyfél a “Kosárba” történő kattintással választhatja ki.. Az ügyfél kiválasztott termékeit/szolgáltatásait az ügyfél látogatása során a www.kooskonyv.hu weboldal bevásárlókosara tárolja. A bevásárlókosárban szereplő tételek melletti “Fizetés” gombra kattintva a megrendelés folytatódik. A következő oldalon az ügyfélnek be kell jelentkeznie az online rendszerbe, amennyiben eddig még nem tette meg. Itt lehetőség nyílik az adott fiókba belépni, vagy újat létesíteni. Az ügyfél ezután kiválasztja a szállítás helyét, fizetési módot választ és megadja a szükséges adatokat. A rendelés véglegesítése előtt lehetőség nyílik a rendelés újbóli áttekintésére, ahol az ügyfél szabadon ellenőrizheti a rendelés részleteit. Szükség esetén javíthat megrendelésében (weboldal logóra kattintva a főoldalról újból megnyitja a „Kosár”-at, ahol módosíthat, törölhet vagy új tételt vehet fel), majd a “MEGRENDELÉS ELKÜLDÉS” gombra kattintva leadja végleges rendelését, amellyel az ügyfél kötelező érvényű vásárlási ajánlatot tesz az általa kiválasztott árukkal kapcsolatban.

3.2.1. Könyvek és könyvműhely termékek

A kiadói könyveket, ebookokat, forgalmazott egyéb termékeket, illetve a könyvműhely saját készítésű termékei megvásárolhatóak az előzőekben ismertetett (ismert) webshop vásárlási folyamattal.

E-book speciális szabályai: Az ebook vásárlás kizárólag előre fizetéssel lehetséges, a díj beérkezését követően az ügyfél fiókjából töltheti le! A megvásárolt ebook kizárólag saját használatra, saját elektronikus eszközökön tárolható és használható. Azt részben vagy egészben másolni, másolatot készíteni vagy módosítani és azt bármilyen módon harmadik személynek átadni, internetre feltölteni, letölthetővé tenni, tovább küldeni szigorúan tilos. Megsértése anyagi kártérítési kötelezettséggel jár, melyet ügyfél elismer és elfogad. Az ebook fájl (nyilvános vagy rejtett) a vásárlást és a vásárló azonosítást lehetővé tevő egyedi azonosítót tartalmaz.

3.2.2. Antikvárium és könyvkereskedelem

Az antikvárium szolgáltatás használt könyv adásvétele. Regisztrált ügyfél a megrendelésében feltüntetett könyvet (könyveket) bizományos eladás céljából átadja, megküldi a KOÓSKÖNYV részére, megjelölt értékesítési árral. A KOÓSKÖNYV a könyvet (könyveket) egyeztetett és/vagy belátása szerinti módon ha szükséges javítja, újraköti. Ezt követően a KOÓSKÖNYV által szabadon meghatározott áron eladási céllal megjeleníti weboldalán és egyéb internet weboldalakon, hirdető oldalakon, árulja kitelepült könyv standján. Ügyfél a megrendelésben meghatározott viszonteladási árat elfogadottnak tekinti, a KOÓSKÖNYV által eladásból származó bevételétől függetlenül. Ügyfél vállalja, hogy a megrendelés tárgyát képező könyvet (könyveket) semmilyen más módon nem hirdeti, vagy kínálja eladásra, illetve korábban megjelenített hirdetéseit törli a megrendeléssel egy időben. Bizományos időtartam 90 nap a könyv (könvyek) KOÓSKÖNYV-höz történő beérkezésétől számítva. A bizományos időtartam letletével az ügyfél eladási szándékát írásban meghosszabíthatja a KOÓSKÖNYV részére küldött email rendelkezésével abban meghatározott időtartamig. Amennyiben nem kerül sor időtartam hosszabításara a KOÓSKÖNYV a könyvet (könyveket) díjmentesen, minden fizetési kötelezettség nélkül visszaküldi ügyfél részére, függetlenűl attól, hogy a történt-e kötészeti munka a könyvön (könyveken). Bizományosi időn belül, amennyiben az ügyfél visszakéri a könyvet (könyveket), abban az esetben amennyiben történt kötészeti munka a könyvön (könyveken) a mindenkori könyvkötészet ár szerinti munkadíj megfizetésére köteles, melyet utánvét a könyv átvételekor fizet meg. Amennyiben KOÓSKÖNYV a könyvet (könyveket) eladja, a megrendelésben meghatározott viszonteladási összeget a vevőtől történő beérkezést követő 24 órán belül kifizeti (átutalja) ügyfél részére, melyet a megrendelés módosításával dokumentál.

Ügyfél bizományos eladási megrendelés folyamata: az ügyfél a weboldal (kooskonyv.hu) Menü > Ügyfélfiók > Könyv címzés oldalon a > Címzés – Antikvárium elemet választja. Hasonlóan a webshop vásárláshoz, könyvenként kitölti, megadva azonosításhoz a szerzőt és könyv címét, darabszámát, valamint a viszonteladási árat), majd hozzáadja a Kosárhoz. Ezt annyiszor megismételve, ahány könyvet felad. Majd végezve az adatbevitellel, tovább a Pénztárhoz és ismert webshop vásárlással véglegesítse megrendelését. A megrendelés ingyenes, minden felvitt könyv nulla forint vásárlással kerül a kosárba virtuális termékként, így sem szállítási opciót nem kell megadni. Ezt követően a KOÓSKÖNYV átnézi az ajánlatot és egyoldalúan vagy közös egyeztetést követően azt módosíthatja (tételt törölhet, viszonteladási árat módosíthat egyeztetés után). Az így véglegesített megrendelést újabb üzenetben megerősíti az ügyfél részére AKTÍV ANTIKVÁRIUM MEGRENDELÉS üzenettel. Csak ekkor és ezzel jön létre a szerződés. A megerősítés után az ügyfél a rendelés számát feltüntetve feladja csomagban a könyvet (könyveket) a KOÓSKÖNYV címére (a csomag feladás díja az ügyfél saját költsége és fizeti meg küldéskor), mely megérkezését visszagazolja a rendszer (innentől számít a bizományos idő). A megrendelés ajánlatból a KOÓSKÖNYV azon könyveket törölheti, melyek (nagy tömegű piaci jelenlét vagy magas eladási ár) valószínűleg értékesíthetetlen, vagy a módosítási egyeztetés eredménytelen.

3.2.3. DigiPrint és Könyvkötészet

A DigiPrint munkák megrendelése a kiválasztott munkafolyamat választási opciók megadása és Kosárba helyezésével, majd Pénztár véglegesítésével történik. A megrendelés digitális anyagát a megrendelés szám feltüntetésével az ügyfél vagy a Menü > Ügyfélfiók > E-Posta oldalon, vagy e-mail-címre küldve teszi meg. Szükséges egyeztetés a megrendelés elkészítése előtt történik, mely a megrendelés tételeit, összegét módosíthatja (a módosításról az ügyfél regisztrált e-mail-címére értesítést kap). A megrendelés teljesítése a választott szállítási mód szerint elküldve zárul le.

A Könyvkötészeti munkák megrendelés a kiválasztott munkafolyamat választási opciók megadását és Kosárba helyezését követően a Menü > Ügyfélfiók > Könyv címzés > Címzés – Könyvkötés elem könyvenkénti adatok megadásával (könyv azonosítása szerző és cím, méret, kötészeti instrukciók, darabszám) és kosárba helyezésével történik. Majd a megrendelés jóváhagyása a Pénztár funkció használatával zárul. Amennyiben egyeztetés szükséges ez alapján a megrendelés módosulhat, melyről ügyfél értesítést kap regisztrált e-mail-címre. Jóváhagyott megrendelés esetén az ügyfél AKTÍV KÖTÉSZETI MEGRENDELÉS üzenetet kap, mely után a készítendő könyvet (könyveket) csomagban feladja a KOÓSKÖNYV részére a megrendelés számát feltünteve (a csomag feladás díja az ügyfél saját költsége és fizeti meg küldéskor). A beérkezésről státusz értesítést küld a rendszer. Ezt követően a megrendelés elkészül és a választott szállítási mód szerint az ügyfél megkapja, amivel teljesített és lezárul.

3.3. Megrendelés visszaigazolása (szerződéskötés)

A KOOSKONYV (www.kooskonyv.hu) a megrendelés kézhezvételét követően értesítő e-mailt küld a megrendelő által megadott e-mail-címre, amellyel visszaigazolja a megrendelés kézhezvételét és a megrendelés tartalmát (a továbbiakban: “Megrendelés visszaigazolása”). Amennyiben a KOOSKONYV elutasítja a szerződést, arról az ügyfelet azonnal e-mailben értesíti („Törölve” státusz, mely esetben az ügyfél fizetési és KOOSKONYV teljesítési kötelezettsége minden utólagos következmény nélkül megszűnik).

4. A szerződés szövegének tárolása

A szerződés szövegét, azaz a megrendelés részleteit a www.kooskonyv.hu tárolja, amelyet az ügyfél a “Fiókom” “Rendelési előzmények” link alatt megtekinthet. Ettől függetlenül a www.kooskonyv.hu a megrendelés visszaigazolását az ügyfél által megadott e-mail-címre elküldi. (A szerződés érvényes ÁSZF a weboldalon folyamatos és hatályos érvénnyel megtalálható).

5. Elállási jog

Az ügyfél által leadott megrendelés kötelező fizetésű érvényű, azt visszamondani a feldolgozás megkezdésétől (melyről státusz értesítést küld a rendszer emailben) nem lehet. A visszaigazolt megrendelést a KOOSKONYV köteles teljesíteni.

6. Árak – Számlázás

6.1. A termékek/szolgáltatások ára teljes (bruttó) ár, amely Áfát nem tartalmaz, mivel a KOOSKONYV – KOÓS CSABA EV. Kata – TAM adózó.

6.2. Az árváltozás joga fenntartva, külön értesítés nélkül. Az aktuális és érvényes árak a termékeknél, szolgáltatásoknál feltüntetett díjtételek.

6.3 A www.kooskonyv.hu rendszer által küldött díjösszesítő nem számla. A megrendelés számláját a megrendeléssel együtt küldjük a csomagban és/vagy elektronikus úton email-ben.

7. Fizetés, esedékesség és tulajdonjog fenntartása

7.1. Fizetés módja:

  • Bankkártyás fizetés (online – fizetési kérelem email-ben küldve).

  • Bankkártyás fizetés (személyesen. Szolgáltató: MyPOS rendszer).

  • Banki átutalás megrendeléskor (díjbekérő és/vagy számla alapján).

8. Szállítás és szállítási költségek

Az elkészült megrendelést, megvásárolt terméket az ügyfél által kiválasztott módon kerül átadásra. A digitális és/vagy virtuális termékek szállítása úgy történik, hogy a vételár kifizetése és beérkezése után az ügyfél értesítésétől a felhasználói fiókjában letöltheti.

Szállítási költségek:

  • Házhozszállítás: 1.200.-Ft

  • Személyes átvétel ingyenes (előre egyeztetett helyszínen és időpontban).

Csomagautomata és postán maradó szállítási mód eseten a regisztrált szállítási címhez legközelebb eső csomagpontra, csomagautomatába vagy postára kerül kiküldésre a megrendelés. Amennyiben az ügyfél más automatába, pontra kéri a szállítást, jeleznie kell a megrendelés egyéb közlemények rovatban. Ebben az esetben felvesszük a kapcsolatot és egyeztetünk. A szállítás helyéről az ügyfelet a rendszer e-mailben és a szállító e-mailben és/vagy sms-ben értesítést küld. A visszajelzett csomagszám alapján a státusz a szállító csomagkövető rendszerében bármikor ellenőrizhető.

A szállítási költség tartalmazza a szállítási-és csomagolási díjat is.

9. Jótállás

9.1. Egyéb rendelkezések hiányában az általános törvényi rendelkezések alkalmazandók.

9.2. Garancia az ügyfél által okozott hibákra nem vonatkozik. Ez különösen a helytelen kezelés, helytelen működtetés, helytelen használat vagy jogosulatlan alkalmazás esetén fordul elő..

9.3. Jótállás és kártérítési igény nem vonatkozik azokra a károkra, amely a KOOSKONYV képviselője vagy ügynöke szándékos vagy súlyosan gondatlan tevékenységén alapul, valamint nem vonatkozik az alapvető szerződéses kötelezettségek gondatlan vagy szándékos megsértése miatti igényekre sem. Jelentős szerződéses kötelezettségek olyan kötelezettségek, amelyek teljesítése lehetővé teszi a szerződés megfelelő végrehajtását, és amelynek megfelelősége esetén az ügyfél rendszeresen támaszkodhat.

9.4. Amennyiben az áru nyilvánvaló szállítási károkkal kerül kiszállításra, kérjük, azonnal forduljon a szállító céghez a hibák miatt, és a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot. A panasz vagy a kapcsolattartás elmulasztása nem jár következménnyel a fogyasztók törvényes garanciájával kapcsolatban, csupán arra szolgál, hogy segítséget nyújtson a szállító cég, az áru átadásával megbízott társasággal vagy biztosítótársasággal szembeni követeléseik érvényesítésében.

9.5. Az ügyfél vagy végfelhasználó jótállási/kártérítési igénye a technológia gép gyártói jótállással összefüggésben vagy okaként, illetve az alapanyag gyártói jótállással vagy összefüggésben áll fenn, az ügyfélnek az ebből eredő követeléseit közvetlenül a gyártóval szemben kell érvényesíteni. A KOOSKONYV felelőssége és bármilyen kártérítési kötelezettsége és garancia vállalása kizárt.

10. Jogi nyilatkozat

10.1. Az ügyfél kártérítési igényei a KOÓSKÖNYV-Koós Csaba EV.-val szemben kizártak, amíg a KOÓSKÖNYV-Koós Csaba EV., vagy teljesítői és helyettesítői szándékosan vagy súlyos gondatlansággal nem járnak el.

10.2. Az életet, a szervezetet vagy az egészséget veszélyeztető sérülésekből eredő károkért, az alapvető szerződéses kötelezettségek gondatlan vagy szándékos megsértéséből eredő károkért, illetve a termékfelelősségről szóló törvény szerinti kötelező felelősség vagy a szerződés megkötéséből eredő hanyagság vagy más, a vagyoni kár megtérítésére irányuló követelés vagy jogsértés következtében fennálló felelősség továbbra sem érinti. A lényeges szerződéses kötelezettségek olyan kötelezettségek, amelyek teljesítése lehetővé teszi a szerződés megfelelő végrehajtását, és amelynek betartásában az ügyfél rendszeresen megbízhat.

10.3. A termékek/szolgáltatások a KOÓSKÖNYV-Koós Csaba EV. szellemi/szerzői jogtulajdona. Azt harmadik fél (üzleti partner, viszonteladó, végfelhasználó) semmilyen módon, formában eredeti, módosított, hasonló vagy funkcionális és egyéb összefüggéseivel nem másolhatja, gyárthatja, alkalmazhatja vagy üzleti céllal nem alkalmazhatja.

11. Adatvédelem

A KOOSKONVY az ügyfél adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően kezeli. Kizárólag az online megrendelés céljából. Harmadik fél részére az ügyfél adatokat semmilyen módon és célból nem adja át. Az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ a www.kooskonnyv.hu oldalon elérhető, melyet ügyfél az ÁSZF elfogadásával megismert és elfogad.

12. Az Általános Szerződési Feltételek megváltoztatása / A változtatás jogának fenntartása

A KOOSKONYV jogosult az Általános Szerződési Feltételek részeit vagy egészben, termék/szolgáltatás kínálatát, áraikat egyoldalú megváltoztatására üzletpolitikai döntés alapján vagy a jövőben felmerülő zavarok megelőzésére, megszüntetése vagy a megváltozott jogi vagy technikai feltételekhez való alkalmazkodás céljából. Ezen változtatásokról ügyfeleinket az utolsó ismert e-mail címen értesíti. A módosítás a szerződés szerves részévé válik és elfogadottnak minősül az ügyfél részéről is, amennyiben az ügyfél a szerződés módosításának kézhezvételétől számított 3 naptári napon belül írásban vagy szöveges formában ellentmondását ki nem fejezi.

13. Védelmi kikötések

Amennyiben a jelen Általános szerződési feltételek egy rendelkezése érvénytelenné válnak, a fennmaradó rendelkezések érvényessége attól nem változik.

KOÓSKÖNYV – KOÓS CSABA EV.

KOOSKONYV.HU

2011 – Budakalász, Gyár u. 6

Adószám: 56252987-1-33

Közösségi adószám: HU56252987

Nyilvántartási száma: 54888388

Telefon: + 36 30 3 888 780

E-mail: email@kooskonyv.hu

Web: www.kooskonyv.hu

Adatkezelési tájékozattó

1. AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA

KOOSKONYV.HU – KOÓS CSABA EV. (továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Jelen adatkezelési tájékoztató a shop.icebreakit.hu domainra terjed ki.

Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a shop.icebreakit.hu weboldalon.

Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori módosítására. A változásokról az érintettek kellő időben tájékoztatásra kerülnek.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményhez kapcsolódóan, kérjük, írja meg és megválaszoljuk kérdését.

Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2. AZ ADATKEZELŐ ADATAI

Név: KOOSKONYV.HU – KOÓS CSABA EV.
Cím: 2011 – Budakalász, Gyár u. 6
Adószám: 56252987-1-33
Közösségi adószám: HU56252987
Nyilvántartási száma: 54888388
Telefonszám: +36 30 3 888 780
E-mail: email@kooskonyv.hu

2.1 ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ

Adatkezelő nem végez olyan tevékenységet, mely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő kijelölését.

3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

3.1. TECHNIKAI ADATOK

Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

– az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);

– hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

– változatlansága igazolható (adatintegritás);

– a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.2 COOKIE-K (SÜTIK)

3.2.1 A SÜTIK FELADATA

A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak, továbbá részt vesznek néhány látogatói statisztikai információ gyűjtésében.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütik egy része nem tartalmaz az egyéni felhasználó azonosításra alkalmas, személyes információkat, egy részük tartalmaz egy titkos, véletlenszerűen generált számsort, melyet a felhasználó eszköze eltárol és a felhasználó azonosíthatóságát biztosítja.

3.2.2 FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES, MUNKAMENET (SESSION) COOKIE-K

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a shop.icebreakit.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3.2.3. HARMADIK FÉL ÁLTAL ELHELYEZETT COOKIE-K (ANALITIKA)

A shop.icebreakit.hu weboldalain nem alkalmazza harmadik fél sütijeit.

3.2.4. A COOKIE KEZELÉS JOGALAPJA

A cookie kezelés jogalapja a weboldal látogatójának hozzájárulása, a vonatkozó Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

Amennyiben nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor a 3.2.3. pontban felsorolt weboldalak bizonyos funkciói nem lesznek elérhetőek a weboldalak használata során, illetve előfordulhat, hogy bizonyos funkciók hibásan működnek.

A cookie-k törléséről bővebb információt a gyakoribb böngészők tekintetében az alábbi linkeken találhat:

– Firefox: Weboldalak által elhelyezett sütik törlése a számítógépről

– Chrome: Clear cache & cookies

– Safari: Manage cookies and website data in Safari on Mac

3.2.5. AZ ADATKEZELŐ WEBOLDALAIN SZEREPLŐ COOKIE-K LISTÁJA

A weboldalak működéséhez szükséges sütik:
A sütik a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető.
Elévülés: Munkamenet vége.
Jelleg: nem gyűjt személyes információkat

A felhasználói élményt javító sütik:
A sütik a weboldal használatáról gyűjtenek információkat és a felhasználói élményt javítását szolgálják.
Elévülés: Munkamenet vége.
Jelleg: nem gyűjt személyes információkat

Munkamenet sütik:
A sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják.
Elévülés: Maximum 2 óra vagy a böngésző bezárása.

Utoljára megtekintett termék süti:
Rögzíti az utoljára megtekintett terméket.
Elévülés: 60 nap.

Utoljára megtekintett termék kategória süti:
Rögzíti az utoljára megtekintett termékkategóriát.
Elévülés: 60 nap.

Kosár süti:
Tárolja a kosárba helyezett termék adatot.
Elévülés: 360 nap vagy admin törlés.

4 ÁLTALÁNOS ADATKEZELÉSI IRÁNYELVEK, ADATKEZELÉS NEVE, FELHASZNÁLÁSA, JOGALAP ÉS MEGŐRZÉSI IDŐ

Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket. Felhívjuk Adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR); 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.); 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.); 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

Az adatkezelő adattérképek készített, ennek alapján meghatározásra került a kezelt adatok köre, azok felhasználása, jogalapja és megőrzési ideje.

4.1 ONLINE RENDELÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

A weboldalon keresztül lehetőség van szolgáltatások megrendelésére, a megrendelés során elkért személyes adatok:

Név (kötelező mező)
Email cím (kötelező mező)
Telefonszám (nem kötelező mező, opcionálisan kitölthető, visszahívás kezdeményezéséhez, bizonyos szolgáltatások esetében, úgymint weboldal karbantartás, további személyes adatok is átadásra kerülhetnek.)

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok a megrendelés teljesítésére kerülnek felhasználásra.

Az adatkezelés jogalapja szerződéses megbízás.
Megőrzési idő: üzleti kapcsolat időtartama, vagy törlési kérelem.

4.2 ONLINE ÜGYINTÉZÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

A kapcsolatfelvétel során elkért személyes adatok:
Név (kötelező mező)
Email cím (kötelező mező)
Telefonszám (nem kötelező mező, opcionálisan kitölthető, visszahívás kezdeményezéséhez)
Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítésére kerülnek felhasználásra.

Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.
Megőrzési idő: üzleti kapcsolat időtartama, vagy törlési kérelem.

4.3 TELEFONOS ÜGYINTÉZÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

A kapcsolatfelvétel során elkért személyes adatok:
Név (kötelező mező)
Telefonszám (nem kötelező mező, opcionálisan kitölthető, visszahívás kezdeményezéséhez)
A kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítésére kerülnek felhasználásra.

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítésére kerülnek felhasználásra.

Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.
Megőrzési idő: üzleti kapcsolat időtartama, vagy törlési kérelem.

4.4 HÍRLEVÉL / EDM-HEZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

A hírlevél feliratkozás során elkért személyes adatok:
Név (kötelező mező)
Email cím (kötelező mező)

A hírlevélre az adatkezelési szabályzat megismerését és elfogadását követően van lehetőség. Az adatkezelési szabályzat elfogadása előre ki nem töltött, kötelező jelölőnégyzet elfogadásával történik. Az ügyfélnek továbbra is lehetősége van a leiratkozásra, a leiratkozás lehetőségét minden levél egy link formájában tartalmazza, az egy klikkeléssel könnyen elérhető valamint az ügyfélfiókban is kikapcsolható.

A KOOSKONYV.HU a hírlevél funkcióban semmilyen DM megkeresést, reklámot nem alkalmaz, kizárólag üzemeltetéssel, termék/szolgáltatás változással kapcsolatos információkat közöl, vagy ezzel kapcsolatos tájékoztatást küld.

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok termék, szolgáltatás, üzemeltetéssel kapcsolatos információkat tartalmazó hírlevél kiküldésére kerülnek felhasználásra.
Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.

Megőrzési idő: leiratkozásig.

4.5 ÜGYFÉL KAPCSOLATI ADATOK

Az ügyfelek cégvezetőinek és kapcsolattartóinak alábbi személyes adatait és elérhetőségeit tárolom:

Név
Email cím
Telefonszám

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: Az adatok kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás céljából kerülnek felhasználásra.

Az adatkezelés jogalapja jogos érdek.
Megőrzési idő: üzleti kapcsolat időtartama, vagy törlési kérelem.

4.6 REGISZTRÁCIÓ SORÁN MEGADANDÓ SZEMÉLYES ADATOK

A weboldal webshop moduljában regisztrációra van lehetőség, mely megkönnyíti a további szolgáltatás igénybevételt azzal. hogy nem szükséges az adatok ismátelt megadása. A regisztráció során kezelt személyes adatok:

Név
Email cím
Cím
Cég név
Adószám
Telefonszám
Vásárlási információ (termék, időpont stb.)

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: számlázás.

Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.

Megőrzési idő: visszavonásig.

4.7. VÁSÁRLÁS SORÁN MEGADANDÓ SZEMÉLYES ADATOK

Amennyiben a webshop modulban rendelést szeretne leadni, úgy a vásárlás során az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez nélkülözhetetlen.

Név
Email cím
Cím
Telefonszám

Vásárlási és/vagy termék információ (termék, termék opciók, termék adatok, időpont stb.)

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: szerződéses megbízás teljesítés.

Az adatkezelés jogalapja szerződéses megbízás.

Megőrzési idő: jogszabályi előírás alapján tárgyév + 5 év

4.8 SZÁMLÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

Adatkezelő ügyfeleivel a megrendelt szolgáltatásokról szerződést köt, melynek során az alábbi adatokat tárolja:

Név
Email cím
Cím

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: számlázás.

Az adatkezelés jogalapja: jogszabályi előírás.

Megőrzési idő: jogszabályi előírás alapján tárgyév + 5 év

4.9. GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS

Amennyiben garanciális ügyintézést kezdeményez, az adatkezelés és az adatok megadása az ügyintézéshez nélkülözhetetlen.

Név
Email cím
Telefonszám
Panasz

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: garanciális ügyintézés.

Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.

Megőrzési idő: fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján tárgyév + 5 év

4.10 FOGYASZTÓVÉDELMI PANASZOK KEZELÉSE

Amennyiben fogyasztóvédelmi panaszt nyújt be, az adatkezelés és az adatok megadása az ügyintézéshez nélkülözhetetlen.

Név
Email cím
Telefonszám
Panasz

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása: fogyasztóvédelmi panasz ügyintézés.

Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás.

Megőrzési idő: fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján tárgyév + 5 év

5 AZ ADATOK FIZIKAI TÁROLÁSI HELYEI

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe:

– egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben,

– másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk. A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyeket a shop.icebreakit.hu rendszerei a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.

Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag a shop.icebreakit.hu domain fér hozzá.

6 ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOGOZÁS, AZ ADATOKAT MEGISMERŐK KÖRE

Adatkezelő vállalkozási tevékenysége keretében az alábbi adatfaldolgozókat veszi igénybe:

Tárhelyszolgáltatás:
Cégnév: Magyar Hosting Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Adószám: 23495919-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-968314
Telefon 0-24: +36 1 700 2323
FAX: +36 1 700 2254
Email: info@mhosting.hu
Megismert adatok köre: b2b.icebreakit.hu weboldal és adatbázisok tartalma, ezen domainra alapuló email címekre érkező emailek.

Számlázás:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal – NAV ONLINE SZÁMLA
Cím: 1054 Budapest, Széchenyi u. 2.
WEB: https://onlineszamla.nav.gov.hu/
E-mail: http://nav.gov.hu/nav/e-ugyfsz/levelkuldes
Tel: NAV Infovonala: 1819
Megismert adatok köre: kiállított számlák (számla adatok, vevő neve, címe, adószáma, telefonszáma, email címe).

Szállítás:
Csomagpont Logisztika Kft.
Székhely: 1067 Budapest, Szondi utca 15. pince szint
Nyilvántartó hatóság és cg. szám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 01-09-340159
Adószám: 26704058-2-42
Telefon: +36 30 923 5157
E-mail: info@csomagpont.com
Megismert adatok köre: Megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe, szállítási címe.

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Cégjegyzék-szám: Cg. 01-10-042463
Telefon: +36-1-767-8200
E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu
Megismert adatok köre: Megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe, szállítási címe.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Cégjegyzékszám: 13-09-111755
Adószám: 12369410-2-44
E-mail: info@gls-hungary.com
Telefon: (+36 29) 886 700
Megismert adatok köre: Megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe, szállítási címe.

FoxPost Zrt.
Székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9
Telephely: 1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
Tel.: +36 1 999 0369
E-mail: info@foxpost.hu
Megismert adatok köre: Megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe, szállítási címe.

Bankkártyás fizetés:
myPOS Europe Ltd.
The Shard, Level 24,
32 London Bridge Street,
London, SE1 9SG,
United Kingdom
Elérhetőségek: https://www.mypos.eu/hu/contacts
Megismer adatok: vevő név, bankkártya adatok, fizetés összeg.

7 ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

7.1 TÁJÉKOZTATÁSHOZ VALÓ JOG

Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

7.2 AZ ÉRINTETT HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOGA

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

– az adatkezelés céljai;
– az érintett személyes adatok kategóriái;
– azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
– a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
– a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
– a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
– az adatforrásokra vonatkozó információ;
– az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

7.3 HELYESBÍTÉS JOGA

Az érintett kérheti Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

7.4 TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat: személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatokat jogellenesen kezelték; a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

7.5 AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

Az érintett kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül: az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

7.6 ADATHORDOZÁSHOZ VALÓ JOG

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

7.7 TILTAKOZÁS JOGA

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7.8 AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATAL EGYEDI ÜGYEKBEN, BELEÉRTVE A PROFILALKOTÁST

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

7.9 VISSZAVONÁS JOGA

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

7.10 BÍRÓSÁGHOZ FORDULÁS JOGA

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. 8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Telefon: 0613911400 Fax: 0613911410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

8 EGYÉB RENDELKEZÉSEK

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.